enbg
0888 40 18 89
phone icon

Технология

Строителството с дървената конструкция се основава на фабрични структурни елементи.

Дървена конструкция

Строителството с дървената конструкция се основава на фабрични структурни елементи. Дървените пана ( панели ) са носещите елементи и отвеждат товара до основите докато външната облицовка предвижда декорация и защита от различните атмосферни влияния. Облицовката е въпрос на избор, тя може да бъде тухла, камък или леки облицовки, като например дървена обшивка, сайдинг

 

Дървената конструкция при сглобяемите къщи се изработва от иглолистни греди - вертикални и хоризонтални с ОСБ плоскости като обшивка и облицовка гипсокартон. Гредите са носещите елементи , които пренасят товара от покрива до основите. ОСБ плоскостите допринасят за устойчивост към страничен вятър. Топлоизолация обикновено се поставя в пространствата между гредите на стените като в определени случаи могат да се изискат допълнителни защитни материали , в зависимост от дизайна на стената. На всички външни стени се полага една паропропусклива мембрана от външната страна на панелите , която защитава панели по време на строителството и осигурява допълнителна защита срещу вятър и дъжд , като впоследствие позволява на дървената конструкция да диша и не допуска влага до нея. От вътрешната страна на конструкцията зад гипсокартона се полага полиетиелен , който при срещата на топъл и студен въздух ограничава навлизането на количеството водни пари ( конденза) към жилищната част

Защо да предпочетем строителството с дървена конструкция?

ървеният материал е признат като единствения възобновяем строителен материал и иглолистните греди използвани в дървените конструкции се доставят от екологично устойчиви и контролирани европейски гори. Методът на строителство с дървена конструкция при сглобяемите къщи дава на дизайнерите както гъвкавост в интериорното оформлението, така и във външния вид. Високите нива на топлоизолация, се постигат чрез изолиране на същата тази носеща конструкция като допринасят за намаляване на разходите за отопление и за запазване на енергията. Сухото строителство не само спестява време при строителството, но означава, че декорациите може да се извършват веднага след завършване на сградата, без опасност от напукване и влошаване на облицовки.

1. Гипсокартон
2. Носеща дървена конструкция
3. Планки(неръждаеми)
4. Полиетилен против конденз
5. Плътна минерална вата 100 мм
6. OSB плоскост
7. Непромокаема паропропусклива мембрана
8. Тухлена / Каменна външна облицовка
9. Въздушна възглавница 50 м

 

Повечето сгради с дървена конструкция и голям процент от пасивните къщи в Европа са построени използвайки предварително подготвени панели, произведени от специализирани фирми каквато е Глобал Стракчърс ООД.

Дървените панели се произвеждат фабрично, което ни гарантира точност при произведството и отклоненията са сведени до минимум под висок контрол, далеч от капризите на времето. Дървените панели бързо се издигнат и монтират на фундамента и заедно с покривната конструкция една сграда може да бъде изградена в рамките на няколко дни. Това дава възможност на работниците да продължат работа в защитени условия в сградата, а също и да работят върху външната облицовка и завършването на покрива. Дървената конструкция не се използва само за еднофамилни къщи, тя се използва широко за апартаменти, училища, хотели, офиси и спортни съоръжения. Сгради до осем етажа височина могат да бъдат построени, и подобно на всички методи на строителство, да отговарят на изискванията и строителния контрол.

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах